Министърът на земеделието Мирослав Найденов е уволнил шефката на дирекция "Развитие на селските райони" във ведомството Мирослава Георгиева заради груби нарушения и непровеждане на ефективен контрол във ведомството. "След подаден сигнал от ДАНС и повторни проверки от инспектората на министерството беше установено, че Георгиева неправомерно е раздала бонуси за 300 хил. лв. на хора от администрацията", съобщи Найденов, цитиран от пресцентъра на МЗХ.

Дирекцията, оглавявана досега от Георгиева, отговаря за нормативната уредба на европейската програма, определя как да се разпредели ресурсът по нея. Нередности са разкрити при изработването на наредбите, съобщи още министърът. Установени са нарушения и от шефове на отдели като след допълнителна проверка ще се вземат мерки и за тяхното отстраняване, допълни той. Вървят проверки и в други служби.

Фермер.БГ припомня, че Мирослава Георгиева беше отстранена още на 4 август заради констатирани нередности в доклад на ДАНС при управлението на Програмата за развитие на селските райони. Тогава Найденов заяви, че тя е пряко отговорна за всички нередности и безумия, които бяха вършени в тази дирекция.