Цели шест въпроса са подготвили депутати към министър Мирослав Найденов, който днес трябва да отговаря от трибуната на Народното събрание по време на редовния парламентарен контрол. Няколко от питанията са свързани с договорите, които е подписвала бившата шефка на ДФЗ "агент" Калина Илиева. Найденов ще отговаря как е била назначена печално известната му подчинена, проверявана ли е преди това, както и да коментира скандалните доноси, които младата майка е изпращала на ОЛАФ, ДАНС и Прокуратурата. 

Друг от въпросите е свързан с недоброто усвояване на средства от ПРСР и компрометирането на програмата. Оказа се, че Калина Илиева е топила Мирослав Найденов пред ДАНС и се е жалвала, че той я притиска да одобрява определени проекти по селските райони, заради което телефонните разговори на министъра са били подслушвани месеци наред от службата на антимафиотите. 

 

Освен това, Илиева е писала имейли за щяло и нещяло. След като е оглавила ДФЗ е продължила да информира ОЛАФ, какво се случва в подчинената й служба, но в същото време е душила и какво става в МЗХ. По този повод е сигнализирала, че назначената неотдавна зам.-министърка Светла Боянова е забъркана в конфликт на интереси, защото съпругът й работи в ДФЗ. Паралелно с тези случаи, Фермер.БГ проверява стотиците доноси на Илиева изпратени в европейската служба за борба с измамите.