Първото по рода си у нас специализирано изложение за здравословни храни "Био Еко Експо 2010" ще открие днес министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов в НДК.

Форумът се организира за първи път от Българска търговско-промишлена палата и ВИА Експо ООД, като на него ще бъдат представени здравословни храни, напитки, продукти и технологии за производството им.

Над 50 изложители ще представят  голямо разнообразие от храни, напитки, козметика, опаковки, почистващи препарати, продукти за земеделието, дрехи и екоподаръци. Сред участниците са фирми, предлагащи сертифициращи услуги и консултации.

Представените продукти са здравословни, със сертификат за произход, отговарящ на високи критерии, тяхното производство е устойчиво и щадящо околната среда. В дискусионната част от изложението са предвидени дебати по  теми, като възпитание на децата да консумират здравословни храни, уроци по биологично и устойчиво земеделие, изискванията за сертифициране на еко и био продукти, последващия контрол и т.н.

Според анализатори, пазарът на биологични продукти в България се е разширил значително през последните няколко години. Въпреки това обаче, засега цената на тези продукти е елитарна, защото са двойно и тройно по-скъпи от останалите.  

 



© 2010 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!