Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам
x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Министър Порожанов откри БАТА АГРО 2017

Днес започна най-голямото изложение за земеделска техника в страната

Министър Порожанов откри БАТА АГРО 2017
Автор: Кристи Стоилова, Фермер.БГ

Над 80% от договорените проекти по първия прием на подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. са свързани със закупуването на земеделска техника. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов при откриването на 10-тото издание на Международното специализирано селскостопанско изложение БАТА АГРО 2017 на летището в Стара Загора.

 

Порожанов: Индикативният график за мерките по ПРСР ще е готов до петък

По думите му при втория прием по подмярката, който в момента се обработва, ситуацията е идентична.Министър Порожанов допълни, че един от основните приоритети на Министерството е по-голяма стабилност в доходите на българските фермери, а инвестирането в модерна селскостопанска техника е от изключително значение.

„До края на този програмен период фермерите разполагат с 5,4 милиарда евро за директни плащания. Отделно в периода 2014-2020 година за България са предвидени около 2,3 милиарда евро за мерки по Програмата за развитие на селските райони“, добави министърът на земеделието, храните и горите.

Той подчерта, че темата за бюджета в новия програмен период е много важна.

„Многогодишната финансова рамка, която се надявам да бъде подготвена до края на 2017 година, ще бъде без една водеща икономика - Великобритания. Това означава, че като цяло финансовите параметри и възможностите за разходи ще бъдат намалени,“ каза още Порожанов.


По думите на Тодор Николов, председателят на Българската асоциация на търговците на агротехника, земеделието е традиционен поминък с изключителна важност за брутния вътрешен продукт.

„През тези години се стремихме да бъдем най-пряката връзка между новите технологии, които се разработват в целия свят и българското земеделие. Разглеждайки тазгодишната изложба ще разберете, че сме успели да го направим“, каза Николов.В тазгодишното изложение участват 218 фирми, които са разположени на обща площ от 35 000 кв. метра. За първи път се поставя акцент на сектор „Животновъдство“, като над 20 фирми от цялата страна заемат площ от над 1000 кв. метра.

Съпътстващата програма на събитието отново ще бъде с практическа насоченост спрямо бенефициентите по европрограми в земеделието.


© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Свързани новини
35 780 кв. метра приютиха 218 фирми и техните машини на БАТА АГРО
 

Нужни ли са допълнителни разяснения по мярка 14?

news