x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Международно изложение на малинопроизводителите събира наука и практика

Събитието ще се състои от 7 до 9 май 2018 г. във Велико Търново

Международно изложение на малинопроизводителите събира наука и практика
Автор: Христина Василева, Фермер.БГ
снимка: © Pixabay
Международното изложение на малинопроизводителите и ягодоплодните 2018 ще се превърне в средище на обмен, като събира наука и практика.
 
 
Събитието, на което Фермер.БГ е медиен партньор, ще се състои от 7 до 9 май 2018 г. във Велико Търново, а организатор е Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните (БАМ-Я). Форумът ще се проведе под патронажа на Министерството на земеделието, храните и горите. Международното изложение ще бъде финансирано от Държавен фонд "Земеделие".
 
Вече текат и регистрациите за форума. Участие могат да вземат всички заинтересовани земеделски стопани производители на малини и ягодоплодни; фирми занимаващи се с производство и търговия на техника, инвентар и препарати растителна защита.
Участниците получават безплатно щанд от 2 кв.м. за представяне на своите продукти. 
 
„На форума ще присъстват научни работници, фермери и фирми, ангажирани със сектора. По тази причина Управителния съвет (УС) на асоциацията реши да интегрира изложението и с това да се даде изключителната възможност, родните производители да представят своите продукти. С това биха се създали редица възможности, сред които нови пазари и партньорства. Заедно с това ще посетим фабрики и полета, за да представим изцяло визията на сектора у нас. Надяваме се форумът да се превърне в средище на обмен на информация и съвети“, коментира за Фермер.БГ Божидар Петков, председател на БАМ-Я.
 
В рамките на международното изложение ще се проведе за първи път у нас и Световната конференция на малинопроизводителите IRO 2018. Това е престижен форум, който се провежда през две години. България има честта да бъде домакин на 11-тото издание.
Сред основните фокуси на конференцията ще бъдат предизвикателствата пред малинопроизводството, глобални проблеми с вредителя Дроздофила сузуки, безопасността на храните и начините за преодоляване на трудностите, свързани с глобалните климатични промени.
 
Специален гост ще бъде председателят на Международната организация на малинопроизводителите Антонио Домингес.
 
„Участвайки в тази конференция, всеки представител на IRO ще има шанса да представи своето местно производство на малини. Нашата работа заедно ще спомогне за по-доброто разбиране на световното производство, в което ние ще се състезаваме и ще имаме шанс за успех“, каза Домингес.
 
 
Важни документи:
 

 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Божидар Петков: Има начин овошките да не измръзнат
 

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news