Остават броени дни до първото издание на мегаизложението Международни дни на полето - България. Това ще се случи на полетата на Аграрния университет в Пловдив от 5 до 7 юни, 2018 г. Дните на полето са утвърдена новаторска платформа и място за среща на фермерите, консултантите, производителите и дистрибуторите на семена, торове, продукти за растителна защита и машини. 
 
 
Съвременните сортове растения, новите производствени средства, подобрените методи на култивиране, демонстрирането на селскостопанска техника на живо, както и най-новите открития в научните изследвания.
 
Каква е идеята?
Полето е разделено на 5 сектора:
 
Опитни полета 
Кампус (открита тревна площ) 
Зона за статични машини 
Индивидуална демонстрация на машини 
Коментирана демонстрация на пръскачки 
 
 
Опитните полета 
В площите на полето има обособени специални парцели, в които вече са засети пшеница, ечемик, рапица, грах, разказаха организаторите за Фермер.БГ. Всяко парче земя е 500 кв. м, като са групирани по 4, така част от фирмите изложители са заели по 2 дка, за да могат да представят продуктите си. 
 
 
Парцелите са разположени един до друг в опитното поле, тъй като след всеки 25 метра в дълбочината на полето има направени пътеки за посетителите. Един щанд в опитното поле може да се състои от един или няколко парцела, разположени един до друг. 
 
Кампус зоната
Кампуса е необорудвано пространство с трева. В него посетителите на изложението имат възможност да разгледат различните фирми, предлагащи торове и препарати, а също така и други компании, заети с услуги и стоки за селското стопанство. 
 
Зоната за статични машини и Индивидуална демонстрация на машини
Това са зоните за машини. Във втората зона земеделските стопани могат да присъстват на демонстрации на живо на земеделска техника и да получат на място консултации и подробна информация за работата и техническите параметри на машините. 
 
Демонстрация с пръскачки
По време на дните на полето посетителите ще могат да видят и предизвикателство с пръскачки.
 
 
Те ще  могат да оценят и сравнят различните полеви пръскачки на нова пътека с препятствия. В секция с препятствия, поставящи изключителни изисквания за стабилности равновесие на рамото, ще трябва да се покажат свойствата на окачването и поглъщането на ударите на рамото и на шасито на пръскачките. Тук всеки производител може да покаже какво може да направи неговата сензорна технология заедно с управлението и контрола на рамото.
 
DLG е създадено през 1885 г., като организацията се състои от 30 000 земеделски производители. То има няколко задачи – презентации, демонстрации и панаири, като в това число се включва и най-голямото изложение за земеделска техника Агритехника в Хановер. 
 
 
DLG, като кооператив, притежава голямо стопанство от 550 ха (5500 дка) и там има възможност за изпробване на различни методи на производство и т.н. Първите издания на дните на полето са започнали в Германия, а след това мащабът на събитието се разраства и вече се провежда в редица държави по света. 
 
Стремежът на организаторите е изложението да е почти еднакво навсякъде, като обаче винаги се обръща сериозно внимание на местните особености в земеделието и нуждите на стопаните.