И тази година за пореден път масово арендатори и кооперации почистват безвъзмездно пътища в селата, като по този начин свършват работата на редица Общини.

 

"Ако чакаме машините на Общината да изчистят до нашите села, това означава хората да останат без хляб и без транспорт. Правим това всяка година и за нас е чест да можем да помагаме на хората по селата.", заяви пред Фермер.БГ арендатора Иван Иванов, обработващ земеделски земи в района на Попово, Търговище и Разград.

 

Освен почистването в селата, земеделските производители помагат често и на закъсали автомобили и камиони. "Вчера в района на Манастирца, Бракница, Славяново, Горица, никой не беше почиствал, с наша техника изринахме голяма част от снега, за да могат да се движат и автобусите. Ако не сме ние по селата, да помогнем със снега, с организиране на погребение, когато хората нямат пари, с лекари и лекарства за възрастните, транспорт до града...ситуацията щеше да е немислима, но тук сме отраснали, трябва да си помагаме ", заяви още зърнопроизводителя Иванов.