Областния управител на Сливен Марин Кавръков за пореден път събра на работна среща говедовъдите от областта. Съорганизатори на срещата бяха Министерство на земеделието и храните и Национален говедовъден съюз, който е със седалище в Сливен. Присъстваха и представители на Областна дирекция „Земеделие" и Фонд „Земеделие".

 

Експертите отговориха на много въпроси, поставени от фермерите, бяха обсъдени и актуални теми като отпадането на млечните квоти и сроковете и размера на полагаемите евросубсидии и национални доплащания според новия регламент на Европейския съюз за договаряне на произведеното количество мляко.

 

Специалистите поставиха акцент и върху категоризацията на фермите, критериите които говедовъдите трябва да спазват по изисквания на Европейския съюз. Работната среща продължи в рамките на няколко часа, като бе оценена като ползотворна от участниците.
От думите на областния управител стана ясно, че отглеждането на биволи в региона на Сливен, което е стара традиция, е изведено като приоритет и трябва да се издействат повече придобивки за отрасъла.


Кавръков увери присъстващите, че винаги са добре дошли и той в качеството си на областен управител ще им съдейства за разрешаването на техните проблеми.

 

* снимка архив Фермер.БГ