Мариана Милтенова е новият председател на Националния съюз на градинарите в България (НСГБ). Досега тя беше секретар на съюза. По време на отчетно-изборното събрание в град Хисаря, проведено в петък, тя зае мястото на Слави Трифонов, поради изтеклия мандат на неговото управление на съюза. 
 
 
„Ние ще се борим и ще се опитаме да върнем позициите на сектор „Плодове  и зеленчуци“ такива, каквито трябва да бъдат в България като приоритетен сектор в земеделието“, заяви пред Фермер.БГ Милтенова.
 
По повод очакваните плащания към земеделските производители от сектора, тя заяви, че това е последната им надежда.  
„За нас този срок е изключително късен. Особено за плодовете, хората, които трябваше да направят всички обработки нямаха средства и нямаха откъде да могат да си го позволят. Ако знаеха, че няма да получат в срок плащанията си, щяха да реагират и да си организират кредити. За съжаление стана твърде късно да се реагира. Никоя банка няма да даде кредит за пет дни“, каза Милтенова. 
 
 
Тя заяви, че от организацията още не са решили какво ще правят, ако плащанията не се състоят навреме. 
„Засега вярваме. Лошото е, че отново около 10 процента от подалите заявки за плащанията няма да ги получат, тъй като ще има някакви застъпвания и ще има допълнителни проверки“, допълни новоизбраният председател на НСГБ. 
 
Събранието одобри и двама нови членове на Управителния съвет – Николета Лингорова и Ивайло Пехливанов.