Един от най-големите български производители на селскостопанска техника в България шуменската фирма Мадара АГРО участва със свой щанд на престижното изложение „Агритехника“ в германския град Хановер. 
 
На вниманието на посетителите на експото Мадара АГРО предложи 3, 4 и 6-корпусни обръщателни плугове от серията Perelic и Hemus, разказа собственикът на компанията Валери Симеонов. 
 
 
„Това са едни изделия, които са изключително добре наложени на българския пазар като съотношение цена/качество.  Към тях интересът е изключително голям, предвид на това, че качеството е  много добро, а за цена – това е ценови сегмент, доста интересен за клиентите“, каза Симеонов. 
 
На щанда на шуменската компания можеха да се разгледат дискови брани от серията KDB CORMORAN, които са подходящи за лозарски и овощарски масиви. Моделите, които посетителите разглеждаха бяха KDB 024 и KDB 018. 
 
 
„Нашата продуктова гама е повече от 90 изделия и затова на монитора се вижда всичко, което произвеждаме. Интересът наистина е доста сериозен. Но няма да крия, че ние с предимство гледаме българския пазар, тъй като в последните няколко години интересът от страна на българския фермер е изключително голям“, обясни собственикът на Мадара АГРО. 
 
По думите му в зависимост от сезона приоритетът към различните машини се мени. Но как оценява той изминаващата година?
„Действително 2017 г. я изпращаме с доста положителни емоции, тъй като бележим един сериозен ръст от около 27 процента спрямо 2016 г. 2018 г. вече е планирана.
 
Даже вече започна производството, за да можем да обезпечим нуждите за 2018 г. Очакваме да се подпише договор със сериозна руска компания. Но пак казвам, стремим се да обезпечаваме българския пазар и естествено приобщихме към нас, в последните една-две години и изключително много румънски фермери“. 
 
Плановете на следващата година на Мадара АГРО включват и нови шест модификации на машини, които шуменската компания ще предложи на българските стопани. 
 
„Българският фермер ще ги види на изложението АГРА 2018 в Пловдив и на БАТА 2018 в Стара Загора. Надявам се, че ще предизвикат доста сериозен интерес в доста фермери“, обясни Симеонов. 
 
 
Какви ще са обаче новите машини, изработени в завода на Мадара АГРО, засега остава тайна, добави Симеонов и добави: „Все пак прототипите в момента са почти готови. Серийно ги започваме от февруари месец“. 
 
Сред търговците на техника в Европа цари оптимизъм за пазара на селскостопански машини за следващата година. Собственикът на Мадара АГРО коментира темата така: 
 
„Ние сме едновременно и производители, и търговци. От една страна ще очакваме търговски оптимизъм, от друга страна – производствен оптимизъм. Като ги съчетаем, мисля, че това ще бъде добре за Мадара“.  
 
Повече информация за портфолиото с машини на компанията може да намерите на madaraagro.com