Средните цени по веригата на предлагане на пилешко месо в страната са около или малко над нивата от предходния седмичен период. Изключение прави средната цена на едро на замразено пиле, която бележи леко понижение. Това стана ясно от информация на Държавната комисия по стоковите борси и тържища (ДКСБТ).
 
Замразено пиле
 
Средната цена на едро на охладеното пиле за страната е 3,70 лв./кг, с 0,5% по-ниска на седмична база. Предлагането на стоковите тържища по области е на цени от 2,66 лв./кг в Ямбол до 4,60 лв./кг в Добрич. В областите София, Плевен и Враца е налице седмично поевтиняване на продукта с между 1,5% и 8,6%, а единствено в Бургас се наблюдава повишение на цената – с 2,2%.
 
Прясно и охладено пиле
 
Средната цена на едро на охладеното пиле за страната е 4,47 лв./кг, без промяна на седмична база. Предлагането на продукта на тържищата е в ценовите граници от 3,95 лв./кг в Търговище до 4,83 лв./кг в Благоевград. Седмични отклонения на стойностите се отчитат само в две области – понижение с 0,2% в Благоевград и повишение с 1,1% в Добрич.