x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Кръгла маса събира браншови организации от 17 държави на Събора на овцевъдите

В нея ще участва и зам.-министър д-р Янко Иванов

Кръгла маса събира браншови организации от 17 държави на Събора на овцевъдите
Автор: Фермер.БГ
© НОКА
Представители на овцевъдни и козевъдни организации от 17държави от Европа и Централна Азия ще се съберат на международната кръгла маса на 11-ти май в Парк-хотел Арбанаси. Форумът е по инициатива на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА) и е част от Осмия Национален събор на овцевъдите в България, който ще се проведе от 10-ти до 12-ти май, край Петропавловския манастир.
 
 
В кръглата маса ще участват браншови структури от  Азербайджан, Албания, Армения, Босна и Херцеговина, България, Великобритания, Испания, Казахстан, Киргизстан,  Литва, Латвия, Македония, Молдова, Словения, Сърбия, Узбекистан и Франция. Чуждестранните представители на отрасъла ще обсъждат цифровизацията на сектора, както и предизвикателства пред младите овцевъди и козевъди, и пред младите потребители. 
 
 
Европейските финансови инструменти за цифровизация на земеделието ще представи Нивелин Ноев, координатор „Финансов инструменти и взаимоотношения между групи производители“ в Генерална дирекция „Земеделие и развитие на селските райони“ (DG AGRI) на Европейска комисия. Политиките и финансирането за младите фермери в контекста на Общата стопанска политика  на ЕС ще бъдат конкретизирани от Владимир Уручев, депутат в Европейския парламент от 2014 до 2019 година. В кръглата маса ще участва и заместник-министъра на земеделието д-р Янко Иванов.  
 
Международната среща на бранша се организира ежегодно в рамките на Националния събор на овцевъдите от 2013 година. Форумът се наложи като платформа за обмен на добри практики за оптимизиране на отрасъла, разработване на предложения за актуализиране на политиките по овцевъдство и козевъдство и общи проекти между участващите организации.  
 
Кръглата маса и Националния събор на овцевъдите се организират от Национална овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА), със съдействието на Министерството на земеделието, храните и  горите на Република България и подкрепата на общините Велико Търново, Лясковец и Горна Оряховица. 
 

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
За осми път: Овцевъдите се събират на годишен събор
 
Фермери от цяла Европа се събират на Събора на овцевъдите
 
Дамите в селското стопанство: Катерина Кънева
17.05.2019 | 2348 прочитания
Дамите в селското стопанство: Катерина Кънева
С течение на времето работата ни хареса, освен това медът е страхотен продукт, който трябва да присъства във всеки дом

Смятате ли, че системите за напояване са в готовност за сезона?

news