x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Копа Коджека призова за запазване на бюджета на ОСП след 2020

Фермерското лоби подкрепя идеята да се разполага със свежи пари

Копа Коджека призова за запазване на бюджета на ОСП след 2020
Автор: Фермер.БГ
Най-голямото фермерско лоби в ЕС - Копа Коджека призова лидерите от ЕС-28 да запазят бюджета на ОСП на сегашните нива в следващата многогодишна финансова рамка (МФФ) след 2020 г. 
 
 
Председателят на Копа Йоаким Рукуид подкрепя предложения от бюджетния комисар Гюнтер Йотингер план за повишаване на приноса на държавите членки между 1,1 и 1,2% от брутния национален доход на ЕС, пише Областна дирекция "Земеделие" в свой бюлетин.
 
Лобито подкрепя идеята да се разполага със свежи пари, за да се финансират новите предизвикателства, пред които е изправен ЕС, и да се компенсира бюджетния дефицит, възникващ от излизането на Обединеното кралство от блока (повече от 12 милиарда евро годишно). 
 
"Доходите на земеделските стопани са 40% от средните доходи и те са изправени пред нарастващи предизвикателства като крайна нестабилност на пазара и метеорологични събития“, каза Рукуид.
 
 
Лидерът на фермерите подчерта, че фермерите и горските стопани се грижат за три четвърти от територията на ЕС в селските райони, където няма друг вид заетост.
 
Коментирайки в по-широк план бъдещата ОСП, ръководителят на Германската асоциация на фермерите приветства запазването на двустълбовата архитектура и целевите плащания на активните земеделски стопани, но е против всяко предприемане на действия за съфинансиране по Първия стълб. Както и против въвеждане на задължителни таван и намаляване на плащанията. 
 
Председателят на Коджека Томас Магнусон от своя страна припомни, че земеделските стопани и техните сдружения ще трябва да увеличат производството на храни, тъй като световното население нараства с 60% до 2050 г. Той призова лидерите на ЕС "да гарантират, че разходите за бъдещата ОСП най-малкото ще се поддържат на сегашните нива", тъй като земеделските стопани не би трябвало да плащат цената на Брекзит.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Директното подпомагане трябва да е насочвано към активните фермери
 
10 години Еуралис Семена в България
14.01.2019 | 977 прочитания
10 години Еуралис Семена в България
Всяка година компанията надгражда портфолиото си с все по-високодобивни и по-качествени семена

Кое ще е най-значимо за фермерите през 2019 г.?

news