По света и у нас могат да бъдат видени различни предложения за продажба на готов бизнес. Селското стопанство не прави изключение. Ако направите проучване, ще се натъкнете на различни оферти и ще добиете представа на каква цена се предлагат разработени ферми.

Производството на вино ще падне до най-ниското си ниво


Предприятие за производство на вино с лозови насаждения и маслинови дървета



Cafaggio се намира в Италия и е разположен в Панцано, Кианти. Компанията разполага с обща площ 70 ха, от които половината са заети с лозя за производството на вина под марката Villa Cafaggio. Цена: 8 млн. евро.

Вила в Тоскана с лозови насаждения



Простира се върху 90 ха, като 60 ха от тях са с лозови насаждения. Останалата земя е с маслинови дървета. Фермата се намира в Поджо Морино Сканзано, в самото сърце на Тоскана. Цена: 12 млн. евро.

Ферма с лозови насаждения в Тоскана



Поджио Ромита е ферма за вино, разположена в средата на Кианти. Съществува от 1968 г. Имотът се състои от 45 ха на около 330 метра надморска височина. Произвежда вино Коли Fiorentini, Кианти Класико DOCG и резерва.

Виното е 100% от местни плодове. Годишно се произвеждат около 100 000 бутилки. Цена: 3,5 млн. евро.

Предприятие за вино в Испания



Това действащо предприятие, занимаващо се с производството на шампанско „Cava“, се намира на 40 км от Барселона. Общата площ на постройките на територията му възлиза на 2800 кв. метра. Лозовите насаждения са върху площ 17 ха. Годишно предприятието произвежда 250 000 бутилки. Има възможност за съхраняване на 3 млн. бутилки шампанско и около 500 хил. бутилки вино. Цена: 4,7 млн. евро.