x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Кога няма да се дават пари по мярка 11?

Промени в Наредба №4 уреждат избягването на двойно финансиране по мярката

Кога няма да се дават пари по мярка 11?
Автор: Фермер.БГ
За да се избегне двойно финансиране се създават нови условия за отказване на изплащането на парична помощ по мярка 11 „Биологично земеделие“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Това е записано в проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 4 от 2015 г. за прилагане на мярката, публикувана от министерството на земеделието, храните и горите. Промените вече са подложени на обществено обсъждане за срок от 30 дни. 
 
 
„Годишният размер на плащанията може да бъде преразглеждан по време на изпълнявания ангажимент по мярката при изменение на практиките по чл. 43 от Регламент (ЕС) № 1307/2013. Преразглеждането може да включва изчисляване на подлежаща на приспадане сума като фиксирана средна сума, приложима към съответните подмерки/дейности“, се казва в наредбата. 
 
Изплащането на финансовата помощ по направлението за календарната година на констатацията и за следващата календарна година може да откаже, когато се установи в две последователни години неспазване на всички базови и изисквания по управление, засягащи над 50 % от заявените за подпомагане площи, животни или пчелни семейства по съответното направление. 
 
Парите ще бъдат отказани и ако се установи, че контролиращото лице е уведомило министъра на земеделието  при отнемане на документ, с който има сключен договор за контрол и сертификация.
 
 
Подпомагането за овце и кози, отглеждани комбинирано за месо и мляко, се изменя. От предишната наредба отпада „комбинирано“, а също така производителят трябва да избира дали да бъде субсидиран със 122 евро/ха за месо или за мляко.
 
Допълнително се предлага годишният размер на плащанията за биологично земеделие да бъде 90 евро за дребни преживни животни - овце и кози, отглеждани за производство. 
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Ралчева: Настояваме спешно да се намерят пари за мярка 11
 

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news