x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Китай стана най-големият купувач на аграрни стоки от Русия

Стокообменът на хранителни продукти между двете страни достигна 3.5 млрд. долара годишно

Китай стана най-големият купувач на аграрни стоки от Русия
Автор: Фермер.БГ
Китай се превърна в най-големия купувач на селскостопанска продукция от Русия, заяви руският аграрен министър Александър Ткачов на среща с вицепрезидента на мощната китайска корпорация КОФКО (COFCO).
 
 
Ткачов отбеляза, че през последните години между Русия и Китай се наблюдава стабилен ръст на взаимоизгодната търговия с храни. През 2017 г. увеличението е с 10%, като този стокообмен е достигнал 3.5 млрд. долара.
 
„Надяваме се на по-нататъшно разширяване на сътрудничеството, като отчитаме мащаба на китайскияпазар и потенциала на руския износ“, подчерта министърът, цитиран от пресслужбата на ведомството.
 
Александър Ткачов е обсъдил с представителите на китайската корпорация възможности за увеличаване на износа на руска пшеница, ячемик, соя, маслодайни култури, а също увеличаване на квотите за доставка на други видове селскостопанска продукция от Русия.
Двете страни са обсъдили също проблема с голямото търсене на бутилирана питейна вода в Китай.
 
 
Представителите на КОФКО изразили дълбока благодарност за готовността на Русия за изпълнение на съвместни проекти в тази сфера. Двете страни изразиха заинтересованост от съвместна реализация на инвестиционни проекти за производство, преработка и транспорт на различни видове руска селскостопанска продукция.
 
 
Корпорацията КОФКО е основана през 1949 г. и влиза в списъка на 500-те най-големи компании в света, а в Китай е в Топ 100 на производителите на хранителни стоки. Активите на корпорацията се оценяват на 71.9 млрд. долара. Компанията има 336 филиала и представителства в 140 страни.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Китай премахна антидъмпинговите мита за внос на пилета от САЩ
 

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news