x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Китай премахна антидъмпинговите мита за внос на пилета от САЩ

Мярката трябваше да отпадне през 2021 г., но е прекратена предсрочно по молба на китайски фермери

Китай премахна антидъмпинговите мита за внос на пилета от САЩ
Автор: Фермер.БГ
Снимка: pixabay.com
Министерството на търговията на Китай обяви премахването на антидъмпинговите и антисубсидийните мита за вноса на американски бели пилета-бройлери, съобщи ТАСС.
 
 
Решението е било взето, след като през декември 2017 г. китайски селскостопански производители изпратиха в министерството молба за премахване на митническите бариери пред вноса на тази категория стоки от САЩ. 
 
След провеждането на допълнително проучване Министерството на търговията се съгласи да изпълни молбата, като за целта получи предварителното съгласие на митническия комитет на Държавния съвет на Китайската народна република (КНР).
 
 
Защитните мита за вноса на американски пилета-бройлери бяха въведени от Пекин през 2010 г., а през лятото на 2016 г. мярката беше удължена до 2021 г.
 
САЩ са най-големият външнотърговски партньор на Китай. Официалната статистика на Главното митническо управление на КНР показва, че стокооборотът между двете страни през 2017 г. е надхвърлил 583 млрд. долара, като се е увеличил с 12.3% спрямо предишната година.
 
Износът на китайска продукция за САЩ се е увеличил през миналата година с 11.5%, докато вносът на американски стоки в Китай е отбелязал ръст от 14.5%.
 
 
Независимо от това в структурата на търговията между двете страни от много години вече съществува сериозен дисбаланс. През миналата година САЩ отчитат търговски дефицит в това направление на стойност 275.8 млрд. долара. Тази ситуация води до непрекъснати търкания между Пекин и Вашингтон, като двете страни периодично водят една срещу друга антидъмпингови разследвания. 
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
САЩ затяга контрола на качеството на соята за износ към Китай
 
Има решение за проблемите с работната ръка
17.01.2019 | 3830 прочитания
Има решение за проблемите с работната ръка
Квалифицираните кадри са шансът на българските земеделци да бъдат успешни и устойчиви в бизнеса си, благодарение на NIK Academy

Кое ще е най-значимо за фермерите през 2019 г.?

news