Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Какво планират за земеделието ГЕРБ и „Обединените патриоти“

Двете партии представиха управленската си програма. Вижте какво е заложено за сектор земеделие, храни, рибарство и гори

Какво планират за земеделието ГЕРБ и „Обединените патриоти“
Автор: Фермер.БГ
ГЕРБ и "Обединените патриоти" оповестиха днес управленската си програма, която да ръководи действията им през следващите години. 
 
Ето какво предлагат те в областта на земеделието:
 
1. Устойчиво земеделие. Реформа в поземлените отношения за устойчивост, комасация и отношение към земеделската земя като към природен ресурс, осигуряващ националната хранителна сигурност. Хидромелиорации – развитие на ефективно поливно земеделие, ръководено от сдруженията да напояване. 
 
1.1. Довършване на изграждането, въвеждане и реално функциониране на нова система за борба с градушките, покриваща цялата територия на страната.
 
1.2. Приемане на Закон за браншовите организации.
 
2. Конкурентноспособно и пазарноориентирано земеделие. Осигуряване на финансова подкрепа с фокус върху малките и средни предприятия и стимулиране на доходоносно селскостопанско производство и равнопоставеност на пазара.
 
2.1. Запазване и въвеждане на нови схеми за държавна подкрепа.
 
2.2. Максимално усвояване на европейските мерки за подкрепа.
 
2.3. Осигуряване на институционална подкрепа и електронизация на администрирането на селското стопанство.
 
3. Продължаване на политиките на балансирано и диверсифицирано земеделие. Прилагане на обвързано с производството подпомагане. Предоставянето на обвързана подкрепа ще се основава на критерии за по-високо качество, продуктивност и конкурентоспособност на животновъдното производство;
 
Засилване на контрола за спазване на изискванията за производство на биологична продукция и популяризиране на ползите от биологично произведените храни и продукти за човешкото здраве.
 
4. Полагане на грижи за здравеопазване на животните и превенция. Въвеждане на нови изисквания към средствата за идентификацията на животните и пчелните семейства.
 
5. Разширяване на системата за събиране и обезвреждане на странични животински продукти в България.
 
6. Приемане и прилагане на нов Закон за храните. Прилагане на политики за защита на българските производители в областта на храните. Увеличаването на дела на произведените в България храни, предлагани в търговската мрежа, стимулирането на добрите и ограничаване на нелоялните търговски практики по веригата на доставки на храни.
 
7. Усъвършенстване на превенцията и контрола за опазване на горите. Редуциране на ползването на дървесина от зрелите гори, за сметка на отглеждане на младите гори с цел задоволяване на потребностите на националния пазар. Устойчиво поддържане, опазване и увеличаване на горските ресурси на страната.

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Биологичното земеделие в ЕС: Бизнес с бъдеще
 
Помощта de minimis за унищожена овца или коза става общо 47 лв.
18.07.2018 | 5849 прочитания
Помощта de minimis за унищожена овца или коза става общо 47 лв.
Допълнително подпомагане за стопаните на евтаназирани животни, които вече получават обезщетенията си

Ще кандидатствате ли с проект по мярка 9 от ПРСР?

news