x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Какви са прогнозите за производство на зърно по света?

Актуалните доклади за януари 2018 г.

Какви са прогнозите за производство на зърно по света?
Автор: Фермер.БГ
Прогнозата на американския департамент по земеделие (USDA ) за производството на основните зърнени култури през месец януари показва, че то достига 1,943.21 млн.тона при консумация от 1,954.54 млн.тона. 
 
 
Прогнозата на Международния съвет по зърно (МСЗ) е за световно производство на зърнени култури в размер на 2,100 млн.тона, което е само с 2% по- малко от производството през изминалия сезон, съобщиха от министерството на земеделието, храните  и горите. 
 
Повечето промени се дължат на пшеницата (включително за Русия, Канада, Аржентина и Австралия) и царевицата (за Европа, Америка, Китай, Нигерия и Етиопия). Прогнозата на Stratégie grains за производството на зърнени култури в ЕС е оценено на 298,4 млн.тона, а площите се запазват на същите нива от 55,3 млн.ха. 
 
По прогноза на ЕК производството на зърнени култури в ЕС се равнява на 305,5 млн.тона, което е с 3% повече от 2016/17 г. По-голям растеж отбелязват Франция с 26,2%, както и Румъния с 24,7%, докато Испания бележи спад от 31,3%, както и Унгария с 16%. Площите, засети с тези култури, са намалели с 2,3% на 55,5 млн.ха. От тях, площите с овес и ръж са съответно с 3,1% и 2,9% повече, а останалите култури отбелязват спад в площите.

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Над 3600 са обектите за съхраняване на зърно у нас
 

Трябва ли да се плащат данъци върху субсидиите?

news