x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Какви са екоизискванията за проектите по ПРСР?

Стопаните ще могат да се запознаят с тях на специален семинар

Какви са екоизискванията за проектите по ПРСР?
Автор: Фермер.БГ
На 15 март 2019 г. в град Варна ще се проведе съвместна информационна среща - семинар на Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) и Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Варна. Семинарът ще е на тема „Процедура по изисквания за оценка на въздействието на околната среда (ОВОС) на проекти, финансирани  по Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020”, посочват организаторите. 
 
 
На семинара Димитринка Недялкова, гл. експерт,  дирекция „Превантивна дейност“ - РИОСВ - Варна ще запознае присъстващите с процедурата по изискванията за оценка на въздействието на околната среда (ОВОС) и екологична оценка (ЕО) на проекти финансирани по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020. 
 
Тт своя страна Стела Дочева, гл. експерт, дирекция „Превантивна дейност“ - РИОСВ Варна ще представи на аудиторията защитените зони от екологичната мрежа НАТУРА 2000 и процедури по оценка за съвместимост.
Експертите от  службата за съвети в земеделието ще представят възможностите за подпомагане на земеделските стопани по мерките от ПРСР 2014-2020 г. Срещата ще се проведе в град Варна, ул. „Ян Палах" № 4 (сградата на РИОСВ – Варна)
 
Ден по-късно – на 16 март, във Велико Търново ще се проведе семинар, организират от НССЗ и Институтът по животновъдни науки в Костинброд. Темата на срещата е „Грижи за пчелните семейства през пролетта. Използване на ново технологично оборудване в пчеларството“, информират организаторите. 
 
 
На семинара доц. д-р Пламен Христов, ИЖН – Костинброд ще запознае присъстващите с грижите за пчелните семейства през пролетта и технологични решения при пролетната подготовка на пчелните семейства за медосбор при различните системи кошери. Лекторът ще представи на аудиторията начините за подготовка на пчелните семейства за главната паша и използване на ново технологично оборудване в пчеларството.
 
Експертите от НССЗ ще представят възможностите за подпомагане по мерките от ПРСР 2014-2020 г. на земеделските стопани, отглеждащи пчели.
Срещата ще се проведе в град Велико Търново, ул. „Цар Тодор Светослав“ № 15, хотелски комплекс „Алегро“. 

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Полезно за стопаните в Летница и Враца
 

Имате ли затруднения при подаването на заявления за Кампания 2019 за директните плащания?

news