Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам
x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Как се контролира месото в България?

От БАБХ съобщиха, че няма наличие на антибактериални субстанции в храни и суровини от животински произход

Как се контролира месото в България?
Автор: Фермер.БГ
Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) всекидневно контролира храните в търговските обекти. Само за първите 9 месеца служителите са взели 290 проби за наличие на антибактериални субстанции, съобщиха от агенцията.
 
 
От взетите проби 11 броя са от месо на едри преживни животни,  81 броя проби месо от свине, 8 броя проби месо от дребни преживни животни, 2 броя проби месо от коне, 65 броя проби месо от домашни птици, 52 броя проби от мляко, 35 броя проби от яйца, 30 броя проби мед и 6 броя проби от аквакултури. 
 
От агенцията твърдят, че до момента няма несъответстващи проби за наличие на антибактериални субстанции в храни и суровини от животински произход.
 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Свързани новини
ОДБХ – Пазарджик: Петото огнище на Нюкасълска болест по птиците е унищожено
 

Нужно ли е животните под селекционен контрол да подлежат на ДНК контрол?

news