Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам
x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Как да подобрим смилаемостта на свинете?

Амонякът намалява рентабилността

Как да подобрим смилаемостта на свинете?
Автор: Фермер.БГ
Проучванията показват, че комбинацията от протеазен и многостенен пробиотик подобрява смилаемостта при свинете, което води до повишен растеж и ефективност на фуража, както и до намаляване на емисиите на амоняк.
 
 
По данни на електронното издание Globaldaily разходите за фуражи при животните са едни от най-големите. Въпреки това, съставките често имат ниска енергийна плътност и високо съдържание на фибри. Две характеристики, които правят хранителните вещества по-малко достъпни и оказват негативно влияние върху задната част на червата, като възпрепятстват развитието на червата и намаляват абсорбционната функция. 
 
Предвид ограничената способност на свинете да смилат фибри, тези диети създават значителни хранителни и здравословни предизвикателства. Например, сухите зърна и разтворими вещества на царевичния дестилатор имат 21% протеин, свързан с влакна. Ендогенният храносмилателен капацитет на свинете в тънките черва е недостатъчен за разграждане и освобождаване на всички хранителни вещества от този комплекс от фибри-белтъчини. 
 
Микробната ферментация на протеина възниква, когато тези хранителни вещества, свързани с фибри, достигат до задния край, причинявайки по-високи концентрации на амоняк и биогенни амини. Нивата на амоняка влияят негативно върху здравето и работата. 
 
Той може да повлияе развитието на чревната структура, което може да намали храносмилателната и абсорбиращата функция на червата. Освен това, високите нива на амоняк в оборския тор могат да увеличат честотата на бактериален растеж и респираторна инфекция. Установено е, че нива от порядъка на 10 ppm намаляват ефективността и рентабилността.
 

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Свързани новини
Как влияе изменението на климата на животновъдните ферми?
 
Дамите в селското стопанство: Йорданка Василева
15.12.2017 | 7172 прочитания
Дамите в селското стопанство: Йорданка Василева
Фермер.БГ обръща поглед към нежната половина на селското стопанство в специална анкета

Внедрявате ли нови технологии в стопанството си?

news