Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам
x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Изтича срокът за пререгистрацията на земеделските стопани

Крайният срок за пререгистрация е 28 февруари 2017 година

Изтича срокът за пререгистрацията на земеделските стопани
Автор: Фермер.БГ
До 28 февруари 2017 година, включително, е крайният срок за пререгистрация на земеделските стопани. Всеки, който иска да кандидатства за финансово подпомагане по схемите на директните плащания за кампания 2017-та, трябва да се пререгистрира или да се регистрира като земеделски стопанин. Това съобщиха от Министерството на земеделието и храните (МЗХ)
 
 
Регистрацията се извършва в областните дирекции „Земеделие“ (ОДЗ) по постоянен адрес на физическите лица и едноличните търговци или по адрес на управление за юридическите лица. За целта земеделските стопани или упълномощени от тях лица е необходимо да представят актуална информация за дейността си чрез анкетна карта с анкетни формуляри. Заверените в общинските служби „Земеделие“ документи може да се представят в Областната дирекция „Земеделие“ лично от земеделския стопанин, чрез пълномощник или по служебен път.
 
Важно е да се знае, че когато кандидатът за директни плащания се регистрира за първи път като земеделски стопанин, той няма конкретен срок, но при подаване на заявление регистрацията следва да е налична.  Фермерът лично трябва да заяви данните за дейността си в земеделската служба.
 
Стопанин, който е прекъснал поне за една година регистрацията си, може да я поднови като нова регистрация без краен срок.
 
Бенефициентите, кандидатстващи по площните мерки на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) също трябва да извършат своята пререгистрация за стопанската 2016-2017 г. до 28 февруари 2017 г.
 
След 28 февруари представянето на заверени в ОСЗ документи за заверка в ОДЗ може да стане само по служебен път.
 
Кампанията за прием на заявления по схемите за директни плащания ще започне на 1 март и ще продължи до 15 май 2017 година без санкция. Документи ще се приемат в общинските служби по „Земеделие“.
 
 
 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Само пререгистриралите се стопани до 28 февруари ще получат субсидия
 
Пререгистрирация на земеделските стопани е до края на февруари
 

Трябва ли да има таван за директните плащания?

news