39 проверки са извършени в отраслите растениевъдство и животновъдство в областите Видин и Монтана по време на кампанията, започнала в селското стопанство в началото на месец май. Това каза за Радио “Фокус”- Видин Димитър Петров, директор на дирекция “Инспекция по труда”- Монтана. Той добави, че засега нарушенията са по-малко от очакваното.

 

 

Съставени са общо 7 акта, които са главно за неспазване на някои изисквания за здравословни и безопасни условя на труд. Нарушенията са предимно документални и се отстраняват веднага след издаването на съответното предписание. „Сезонът тепърва навлиза в разгара си и ние продължаваме да извършваме проверки, като се опитваме те да бъдат правени не само по документи и в базите на фирмите, а и на полето”, каза Димитър Петров.

 

 

Той добави, че с провеждането на изненадващи проверки на полето се цели да се установи спазват ли се здравословните и безопасни условия на труд и изискванията на трудовото законодателство за уреждане на трудовите правоотношения. До момента изводът на проверяващите е, че на този етап няма големи нарушения в сезонната заетост в селското стопанство. Проверките продължават.


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!