Лидерът на ДСБ Иван Костов преброи на пресконференция днес 19 скандала, които тресат държавата. Той посочи и петима министри около които обикновено се заформят лютите скандали и препоръча на Бойко Борисов да си види хората. Един от петимата министри, за които напоследък се говори повече за оставките им, отколкото за работата им е Мирослав Найденов.

Скандалите са толкова много и толкова на често, че ние даже в един миг при анализа им се чудихме как да подходим към тях. Всички скандали накрая получиха едно име – „Калинка”. Вкалинчиха се! Всичко стана една „Калинка”, една несъществуваща диплома. Някакво момиче станало някакво. Никой не разбрал защо го издигат. Никой не носи отговорност. То е предложение на министъра Найденов, например, назначението е на Бойко Борисов. И всичко стана една „Калинка” в държавата, бяха думите на синия лидер.

Ако около Калина Илиева имаше професионалисти, само за три минути, можеха да преценят нейните качества и да си дадат сметка какъв експерт е тя..., каза пред репортер на Фермер.БГ Иван Костов, който допълни, че нейната компетентност се вижда много ясно в клипа, който пусна Фермер.БГ още преди година и половина, когато експерти инструктираха младата шефка какво трябва да говори на кръгла маса с фермери.

Иван Костов посочи, че започва да се съмнява в професионализма на хората около нея, тъй като всеки експерт би познал друг експерт, а в нейно лице компетенция не се вижда. "Аз успях да я преценя за по-малко от пет минути. А представете си на какво ниво тогава са тия експерти в ДФЗ. Трагедията е, че там няма хора, които да преценят отчайващата липса на компетентност", възмущава се лидерът на ДСБ. Според него с Калина Илиева вече е свършено и тя ще бъде просто една срамна страница , която ГЕРБ ще побърза да затвори. Отговорността, която остава обаче е на министъра.

"Знаете ли какво ще кажа още - това е форма на популизъм, с която се обяснява, че един незаслужил в България може да стане всичко. Управлението на ГЕРБ показва, че усилията на хора, които са постигнали нещо с труд, усилия, средства и горчив опит не струват нищо. Това е подигравка!"

По повод интригите в сектора Иван Костов алармира, че в земеделските интитуции са запазени на постовете си много хора на ДПС и това го навежда към съмнението, че има някаква договорка межу ръководството и ДПС. "Няма последици, въпреки че съобщихме това публично, с изключение на това, че наш кадър в земеделието получи от министър Найденов предупреждение за уволнение", разказа синият лидер.



Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!