x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Италианската шунка от Парма проби в Тайван с помощта на ЕК

Решението на тайванските власти се оценява като важен положителен сигнал и към други страни

Италианската шунка от Парма проби в Тайван с помощта на ЕК
Автор: Фермер.БГ
Снимка: pixabay.com
Тайван (Република Китай) отвори пазара си за внос на италиански продукти от свинско месо, включително за известната шунка от Парма, съобщи Европейската комисия (ЕК).
 
 
Това е резултат от съвместната работа на ЕК и италианските власти, допълниха от Брюксел. Очаква се отварянето на пазара да доведе до износ на италиански продукти от свинско месо за Тайван на стойност около 2 млн. евро годишно. Решението вече е в сила, макар че още няколко месеца шунката ще трябва да зрее, преди да бъдат изпратена към новите си азиатски почитатели.
 
„Отварянето на тайванския пазар е резултат от няколкогодишна работа, в която бяха ангажирани тайванското правителство, академичните среди и широката общественост в диалог, за да бъдат обяснени всеобхватните многопластови системи за контрол на ЕС, признати по целия свят, така че да отговарят на най-високите санитарни стандарти“, отбеляза ЕК. 
 
 
Снимка: pixabay.com
 
Комисарят по земеделието и развитието на селските райони Фил Хоган приветства решението на Тайван. По думите му, този важен пробив е поредното потвърждение за високите стандарти при производството на храни в ЕС. „Европа е най-добрият в света адрес на висококачествената храна“, каза комисарят и допълни, че стремежът е към отварянето на нови пазари за европейски стоки в Азия.
 
ЕК ще продължи да работи в тясно сътрудничество с тайванското правителство и държавите членки за разширяване на двустранната търговия с хранителни продукти с Тайван.
 
 
Решението на тайванските власти ще изпрати важен положителен сигнал и към други азиатски правителства, за да признаят напълно строгия ветеринарен контрол на ЕС, отбелязва още съобщението от Комисията.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
ЕС изнесе рекордно количество млечни продукти
 

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news