Компанията пионер в продуктите за прецизно земеделие НИК ООД, показа серия от новости в първия ден на изложението АГРА 2010.

Тук за първи път се представя специализираният софтуер за управление на селскостопански ферми Farmworks. Създаден благодарение на дългодишния опит на американската компания в повече от 50 страни, софтуерът предлага решения на всички предизвикателства пред модерния фермер.

Освен модулите за счетоводство и производство, които са присъщи за повечето продукти на пазара, Farmworks е единствената компанията в света, която е интегрирала изцяло Google Earth като подложка за селскостопанските полета. Това означава, че всеки парцел се изобразява директно върху сателитна снимка.

Друга новина на щанда на НИК е системета „НИК Проследяване на машини”, която дава възможност за следене в реално време на машини и генериране на отчети с информация за мото часове, обороти, гориво и други. Най-впечатляващото при тази система е връзката й към счетоводния софтуер и захранването му с информация за изразходеното гориво и амортизации.

„След работата по внедряването на новите продукти в нашето портофолио, ние гордо можем да заявим, че предлагаме на нашите клиенти цялостен пакет за прецизно земеделие. Това означава, че имаме решение за всяко едно „кранче”, от което протичат вложенията на ресурси”, каза Цветан Цветанов, регионален мениджър в НИК за Северозападна България.

Фермерите, които посетят АГРА ще могат да се запознаят с продуктите на НИК до събота, когато свършва изложението.