x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Имало ръст в инвестициите за модернизация на стопанствата

Брутната добавена стойност, произведена от селското стопанство на България се повишавала, твърди зам.-министърът на земеделието

Имало ръст в инвестициите за модернизация на стопанствата
Автор: Фермер.БГ
Екипът на Министерството на земеделието, храните и горите работи за създаване на условия за засилване на пазарната ориентация, за повишаване на производителността и конкурентоспособността на земеделското производство.
 
 
Това ще доведе до нарастване на физическия обем на продукцията и добавената стойност от отрасъла. С това се похвали зам.-министърът на земеделието, храните и горите доц. д-р Янко Иванов, съобщиха от пресофиса на агроведомството. 
 
Той подчерта, че земеделието е стратегически отрасъл, който има ключова роля за стабилността на националната икономика. „Българското селско стопанство поддържа стабилни макропоказатели – наблюдава се ръст на произведената от него брутна добавена стойност, на предприемаческия доход и на инвестициите, насочени към модернизация на стопанствата.
 
Работи се и в посока постигане на стандарти за безопасност на храни и фуражи, опазване на околната среда, както и хуманно отношение към животните“, каза още д-р Иванов. 
 

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Предстоят 10 години силен ръст на птицевъдството
 

Кое ще е най-значимо за фермерите през 2019 г.?

news