x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Има ли значение как се казва кравата?

Австрийските фермери регистрират животните си не само с номер, но и със собствено име

Има ли значение как се казва кравата?
Автор: Фермер.БГ
В животновъдните стопанства в Австрия през миналата година са се появили на бял свят 580 хиляди телета, като близо половината от тях са получили не само номер в регистрите, но и свое собствено име.
 
 
От общия брой новородени телета 260 хиляди животни са били описани, както с всички необходими идентификационни данни, така и с име, показват данни от „Централната работна група на австрийските стопани на едър рогат добитък“ (ZAR), пише austria-today.ru.
 
Собственото име коректно е вписано на клеймото и върху ушната марка на животното. Всичко се случва, естествено, по желание на фермерите. Българските животновъди не биха се изненадали от това наглед ново явление в сърцето на Европа. За нашите стопани е съвсем нормално всяка крава да си има свое собствено име.
 
От друга страна новата мода в животновъдните ферми в Австрия може да се окаже интересен пазарен подход. Дали купувачите биха предпочели млякото от крава, която не е анонимно животно?
 
Съществува голяма вероятност млякото, което виенчанинът вади от хладилника си,  да е дадено от крава на име Сузи или Белла. Говеждото на свой ред може по-рано да е било Макс или Вили. Такива са най-популярните женски и мъжки имена за телетата, родени през миналата година в Австрия.
 
И така: има ли значение как се казва кравата? И дали съществува връзка между красотата и благозвучието на името и млеконадоя? Пазарът ще покаже.
 
© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Свързани новини
Бил Гейтс инвестира в супер крава
 
ДФЗ напомня: Фермери, регистрирайте се в СЕУ по мерките 10 и 11
14.12.2018 | 19429 прочитания
ДФЗ напомня: Фермери, регистрирайте се в СЕУ по мерките 10 и 11
Системата за електронни услуги (СЕУ) на ДФЗ е достъпна след индивидуална регистрация

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news