x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Идва ли краят на клетките в животновъдството?

Движение срещу затваряне на селскостопанските животни в клетки апелира за по-голяма хуманност

Идва ли краят на клетките в животновъдството?
Автор: Фермер.БГ
Снимка: pixabay.com
За премахване на клетките, в които се отглеждат животните във фермите, апелира Европейската гражданска инициатива срещу клетките, съобщи порталът Euroactiv.
 
 
Зад нея стоят организации за защита на животните, както и животновъдни, политически и екологични сдружения. Те призовават Европейската комисия да предложи забрана на клетките за отглеждане на кокошки, свине, телета, патици, гъски, пъдпъдъци и зайци. 
 
До момента в подписката са се включили над 400 хил. европейски граждани. Целта на организаторите е участниците да станат над един милион. След това подписите трябва да бъдат проверени от отделните държави членки, преди да бъдат представени в Брюксел.
 
Изнесените от движението числа сочат, че всяка година над 360 млн. животни прекарват цял живот или част от него, затворени в клетки в европейски ферми. Според инициаторите Европейският съюз (ЕС) не може да покрие високите стандарти за хуманно отношение към животните, докато клетките все още съществуват.
 
Едно от обвиненията на подписалите се граждани към ЕС е, че се реагира доста бавно. За добър пример те посочват американския щат Калифорния, който в края на миналата година гласува от 2022 г. да се забранят клетките за кокошки и да се даде повече пространство на животните във фермите.
 

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
ДФЗ отпуска над 67 млн. лева за хуманно отношение през 2019 г.
 

Пречи ли на работата във фермата лятното часово време?

news