x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Холандците се насочват към електротрактори

Те вярват, че бъдещето принадлежи на електрически задвижваните селскостопански машини

Холандците се насочват към електротрактори
Автор: Фермер.БГ
Източник на снимката: pixabay.com

Холандска компания разработи вече три модела електротрактори. Последният се отличава от предходните по това, че ще бъде пуснат в масово производство информира propozitsiya.com.

В топ 30 сме по износ на трактори

Серийното производство на селскостопанската машина ще стартира по план през 2020 г. Тя ще разполага с 5 опции за смяна на оръдията. Електродвигателя ще може да се съчетава с дизелов с мощност 210 к.с. Така машината ще се превръща в хибридна.

Тракторът е разработен за движение по пътища с ширина 3 метра. Уникална особеност на модела е възможността да се променя ширината на колесната база в движение от 3,2 до 2,25 м. По-голяма ширина е необходима на полето, а по-малка – при движение по пътищата. В ЕС максималната ширина на транспортното средство, което има право да се придвижва по пътищата за общо ползване е 3 метра.

Още една специфика на електротрактора е дължината на колесната база. Тя позволява да се разполагат селскостопански машини между предната и задната оси. Благодарение на това, по думите на производителя, се постига уникално добра видимост и стабилност на машината.

Вярваме в бъдеще всички трактори ще са електрически. Електрическото задвижване е идеално за тяга и прецизно управление, смятат разработчиците на машината.

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Спад на новорегистрираните трактори в Европа
 

Промените в схемите за обвързана подкрепа ще ...

news