x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Хлебното зърно в Черноморския регион надхвърли 260 долара/тон

Американци, французи и украинци спечелиха поредния търг на египетската GASC

Хлебното зърно в Черноморския регион надхвърли 260 долара/тон
Автор: Фермер.БГ
Снимка: pixabay.com
Пореден търг на египетската държавна компания GASC за внос на пшеница предизвика поскъпване на хлебното жито в Черноморския регион, като цената му прехвърли границата от 260 долара/тон (450 лв./тон).
 
 
На фона на вяла търговия в региона GASC раздвижи пазара, като договори 300 хил. тона пшеница с доставка през последната десетдневка на март, отбеляза руският аналитичен център „СовЕкон“.
 
Търговци от САЩ осигуряват 120 хил. тона от общото количество на цена 260 долара/тон. Французи се ангажират с доставката на други 120 хил. тона при 260,05 долара/тон и 261,65 долара/тон. Украйна се класира за пореден път с 60 хил. тона хлебно зърно и цена 261,20 долара/тон.
 
За втори път през последните седмици Русия губят търг на египетската държавна компания, отбелязаха анализаторите. Най-ниската руска оферта се е оказала неконкурентна - 263,9 долара/тон. В същото време поскъпването на пшеницата на вътрешния пазар в страната рязко забави темповете си, а според някои наблюдатели даже е в застой.
 
През миналата седмица средната цена на хлебното зърно за износ от Русия е била 249,5 долара/тон (FOB) на дълбоководни пристанища в Черно море. Анализаторите отбелязват, че на вътрешния пазар отслабва търсенето на пшеница за експорт.
 

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Кой спечели търга за внос на пшеница в Египет?
 

Промените в схемите за обвързана подкрепа ще ...

news