Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам
x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

HL-TopMix стартира програма за продажба на инокуланти с безплатен анализ на силажа

Програмата включва безплатен лабораторен анализ на качествата на силажа

HL-TopMix стартира програма за продажба на инокуланти с безплатен анализ на силажа
Автор: Фермер.БГ
HL-TopMix стартира програма за продажба на инокуланти на германския производител Agravis. Силажните добавки се ползват от фермерите в Германия и са с доказано качество и ефективност.
 
Инокулантът гарантира безпроблемен процес на силажиране в зависимост от съдържанието на сухото вещество и вида на растителната маса. Правилният избор на добавка за силажиране е от особена важност за производството на качествен фураж и минимизиране на разходите по неговото производство, което се оказва все по-ключово за животновъдните стопанства.
 
Програмата за купуване на силажни добавки с марка Agravis включва допълнителни услуги, предоставени от HL-TopMix: безплатна проба на приготвения силаж в лаборатория в Германия, чрез която да бъдат изследвани прецизно неговите компоненти и качества. На база на получените хранителни стойности специалистите на компанията ще изготвят препоръчителна схема на дажба за балансирано и оптимално храненето на животните, а с помощта на мобилна термокамера ще могат да идентифицират евентуални зони на затопляне в силажната яма.
 
От качеството на фуража зависи продуктивността във всяка ферма
 
За да се постигат високи резултати във фермата, не бива храненето на животните да се определя на око. Всеки компонент и всяка хранителна стойност влияе върху здравето, кондицията и продуктивността на селскостопанските животни. Прецизният поглед върху дажбата, нейният баланс и съдържание са ключови за оптимизация на разхода за фураж, без да се прави компромис с пълноценното хранене.
 
Силажът заема почти 50% от дневния прием на животните във фермата и неговите качества са ключови за добрата продуктивност. Една от предпоставките за подготовка на качествен силаж е изборът на правилен инокулант, който да е съобразен със съдържанието на сухото вещество в растителната маса.
 
Какви са основните моменти, които трябва да се съблюдават при производството и управлението на качествен силаж? – ще намерите информация в Съветите на специалиста - рубрика от експертите на HL-TopMix. 
 
Кои са продуктите на Agravis, които се грижат за протичането на ефективната ферментация в процеса на силажиране?
 
ProFerm®HC е концентрирана биологична силажна добавка за подобряването на качеството на силажа, която съдържа специално подбрани хомоферметиращи млечнокисели бактерии. Тя контролира ефективно ферментацията и я ускорява.
 
Това води до по-добри показатели на третирания силаж, подобрява вкусовите качества, гарантира по-добрия прием и минимизира загубите. Подходяща е за трева, люцерна, детелина, включително и балиран силаж, със съдържание на сухото вещество < 35%. Една опаковка ProFerm®HC от 200 грама  е достатъчна за обработката на 250 тона силаж
 
BioCool®Extra HC е концентрирана биологична силажна добавка, за подобряване аеробната стабилност на царевичен силажа със съдържание на сухото вещество >35%.
 
Инокулантът съдържа специално подбрани хетероферментиращи млечнокисели бактерии, които поддържат естествената ферментация на млечната киселина и аеробната стабилност при разпечатване на ямата.
 
Тази добавка спомага за потискането и развитието на дрожди и плесен. Една опаковка BioCool®Extra HC от 600 гама е достатъчна за обработката на 250 тона силаж.
 
Заявки за повече информация и покупка може да направите на sales@hl-topmix.bg, на фирмената интернет страница: www.hl-topmix.bg  или във Facebook: www.facebook.com/TopMixLtd
 
 
 
 
 

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Свързани новини
HL-TOP MIX внедрява иновативни фуражи, разработени в Германия
 
Какво ни казахте: Ще се възползват ли фермерите от подпомагането de minimis
16.10.2017 | 13601 прочитания
Какво ни казахте: Ще се възползват ли фермерите от подпомагането de minimis
Над 60 на сто от отговорилите на анкетата на Фермер.БГ твърдят, че ще се възползват от парите

Нужни ли са допълнителни разяснения по мярка 14?

news