x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Хидропонна ферма отглежда култури по примера на правенето на вино

Доколкото в Bowery имат пълен контрол върху средата на отглеждане, компанията може да коригира характеристиките на растенията

Хидропонна ферма отглежда култури по примера на правенето на вино
Автор: Фермер.БГ
Снимка: modernfarmer

Bowery стартира официално своето производство в края на 2017 г. В хидропонната ферма се отглеждат продукти на принципа на вертикалното планиране с помощта на светодиодно осветление. В момента компанията произвежда над 80 вида листни зеленчуци и подправки. Продукцията й се отличава от тази на конкурентите по това, че компанията може да коригира вкуса й.

Развитие на аквапониката от научен проект до комерсиално приложима индустрия


Ървинг Фейн, съучредител и CEOна Bowery, сравнява подхода на производство с този при виното. Ранните студове или горещото лято влияят на гроздето, съответно и вкусът на виното ще бъде различен. Точно същото се случва и при производството на листни зеленчуци и подправки. Доколкото в Bowery имат пълен контрол върху средата на отглеждане, компанията може да коригира характеристиките на растенията.

По думите на Фейн, различни фактори като интензивност на светлината, количество или вид хранителни вещества, получавани от растенията, влияят на профила на вкуса.

Bowery използват собствена операционна система, наречена "BoweryOS". Тя помага да се автоматизират процесите на растеж, да се настроят вкусовите качества или определени характеристики, например текстура, острота и т.н.

В BoweryOS се използват много датчици, включително камери, за мониторинг на културите и климата, в който се развиват. Натрупаните данни операционната система използва, за да се пренастрои оборудването във фермата и да се внасят промени.

„Вкусът на продукта е отговор на околната среда, в която расте“, казва Фейн.

„Поради това можем да променяме средата, параметрите на подхранване, дори спектъра на светлината, който оказва различен ефект и влияе на вкуса, аромата и растежа на растенията“, допълва тя.


 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Преработвател: Площите с плодове и зеленчуци трябва да се окрупнят
 
До 100% финансиране при лизинг на земя
10.12.2018 | 3830 прочитания
До 100% финансиране при лизинг на земя
Фермерите търсят опростена и бърза процедура за осигуряване на средства за новата стопанска година

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news