x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Food for change вдъхнови и български фермери

Terra Madre Salone del Gusto ще се проведе в Торино на 20-24 септември 2018 г.

Food for change вдъхнови и български фермери
Автор: Фермер.БГ
снимка: © Andrea Guermani – Gentile concessione Lavazza

Тerra Madre Salone del Gusto е най-важното международно събитие, посветено на храната. Salone del Gusto привлича най-вече микропредприятия и фермери, произвеждащи висококачествени и чисти хранителни продукти. Тази година дванадесетото издание на Terra Madre Salone del Gusto ще се проведе в Торино на 20-24 септември 2018 г. и ще се фокусира върху Food for Change. Темата на изданието вдъхнови и български фермери, които също ще се включат.

 

Маркираме с Калинка биопродуктите

 

Сдружение „Хора и традиции” ще представи брежанския кестен и био продукти от региона на световното изложение. Заедно с брежански кестени в мед от билки, сдружениео ще се представи и със сладко от боровинки, къпини и малини. Всички продукти ще се презентират на общ български щанд наравно с прочутите куртовоконарски чушки и домати, синьо сирене, млечни продукти, нафпавок от Горно Драглище на Дешка Кротева, еленски бут и други.
 
Събитието се организира от Slow Food. Очакванията са изданието да събере на едно място 7000 делегати и 900 изложители от 143 държави.
 
снимка: © Andrea Guermani – Gentile concessione Lavazza
 
През 1996 Slow Food организира за първи път Salone del Gusto в Торино, за да подпомага малките производители на качествена храна, подложени на тежко изпитание от глобалния пазар. През 2018 г. целта е те да се превърнат в главните герои на производствения процес и потребителите.
 
Заедно с това Salone del Gusto е и една от най-важните платформи, в които Европейската комисия (ЕК) взема участие. В рамките на изложението ще присъстват експерти от Генерална дирекция "Земеделие и развитие на селските райони" и "Безопасност на храните". Темата на щанда им ще бъде "От фермата до вилицата - устойчива храна за здравословен начин на живот".
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Маркираме с Калинка биопродуктите
 
Дамите в селското стопанство: Радостина Жекова
18.01.2019 | 3880 прочитания
Дамите в селското стопанство: Радостина Жекова
Време е да разберем, че обединението е сила, смята председателят на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите

Кое ще е най-значимо за фермерите през 2019 г.?

news