Нов случай на конфликт на интереси се заражда в Държавен фонд "Земеделие" с идването на новото ръководство. На извънредна пресконференция беше представено новото ръководство на фонда, но това, което направи подозрително впечатление е, че постът на Драгомир Господинов, който оглавяваше техническия инспекторат се закрива, а техническият инспекторат се преобразува в отдел към директните плащания.

Реакция не закъсня и от земеделците браншовици. Според председателя на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) Радослав Христов. "Това да се обединят двата отдела - техническия инспекторат и директни плащания,  противоречи на изискванията за акредитация на Разплащателната агенция, тъй като не може един и същи отдел да си възлага проверките и сам да си ги прави, което за нас означава конфликт на интереси", каза зърнопроизводителят. Така според него се нарушава процедурата по контрола на акредитираната разплащателна институция, ако има един шеф на два отдела. 

Земеделският сектор е наполовина доволен от рокадите, защото според тях трябваше да си заминат и хора от МЗХ, но те бяха пощадени.

 

© 2011 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!