Земеделието на всяка страна гарантира продоволствената й сигурност. Бивши студенти Ин Пю и Тейн Со Мин в продължение на пет години са разработвали приложение за фермери, наречено „Зелен път“. То вече е напълно завършено, съобщава vladtime.ru.

Емил Русев: Пазим българската пшеница

Програмата увеличава реколтата няколко пъти посредством използването на разбираем алгоритъм. Приложението предоставя на земеделските производители актуална информация за всичко: стартирайки от прогноза за времето и завършвайки с препоръки за пръскането с пестициди и внасянето на торове.

В програмата може да се създават чатове за обсъждане на проблеми.

По този начин се обменят данни, знания и съвети. Освен това приложението на младите предприемачи съдържа препоръки от агрономи. Поради това потребителите лесно може да получават професионални съвети.

Приложението е предназначено предимно за развиващите се страни. Например в Мианмар то вече се използва от 100 000 фермери, които съобщават за положителен резултат.

Както показва практиката, с помощта на програмата реколтата може да бъде повишена няколко пъти. Самото приложение може да се ползва на всякакви мобилни устройства и на персонален компютър. С развитието на технологиите проблемът с дефицита на хранителни продукти на Земята може да се реши напълно.

Разработчиците препоръчват да се отглеждат растения, като се използва научен подход. В този случай почвата трябва да се обработва рационално и да се повиши максимално резултатът от дейността на земеделеца.

Приложението е призвано да направи революция в отрасъла. От неговите предимства може да се ползват фермери из целия свят.