x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Фермери от България и Румъния ще могат да се договарят по интернет

Община Велико Търново обяви поръчка на стойност 226 306 лв. за създаването на електронен магазин

Фермери от България и Румъния ще могат да се договарят по интернет
Автор: Фермер.БГ
Фермери и занаятчии от България и Румъния ще могат да се договарят и да сключват сделки по интернет чрез електронен фермерски магазин. 
 
 
Община Велико Търново обяви обществена поръчка за 226 306 лева с ДДС за създаването на платформата, стана ясно от регистъра на Агенцията за обществени поръчки.
 
Очаква се новият електронен магазин да заработи в срок до една година, а оферти от кандидатите се набират до 15 март 2018 г.
Това е част от изпълнението на проекта „Честна сделка (FairDeal) – мрежа от платформи за бърза доставка на уникални занаятчийски и фермерски продукти в района на трансграничното сътрудничество”, финансиран по Програма за трансгранично сътрудничество INTERREG V-A Румъния-България 2014-2020 г.
 
Дейностите са с общо европейско финансиране на стойност 656 хил. евро. Платформата, наречена "Честна сделка", ще бъде интегрирана с популярните електронни платежни системи, ще има и фермерски пазари, обясни Мариела Цонева, ръководител на евродирекцията в Община Велико Търново, цитирана от БНР.
 
 
Целта е да се създаде нова, модерна среда за търговия, като ще бъдат възможни на практика и срещите очи в очи.
Използването на интернет платформата ще бъде достъпно от целия свят, като през първите три години ще бъде безплатно за потребителите.
 
Поръчката предвижда да бъде разработена, тествана, внедрена и интегрирана софтуерна платформа за електронна търговия – техническо решение, осигуряващо виртуален магазин, където заинтересованите малки и средни предприятия, занаятчии и фермери от трансграничния регион могат електронно да предлагат своите занаятчийски и фермерски продукти и услуги.
 
 
Софтуерната платформа ще предоставя възможност за управление на електронен портфейл за своите клиенти и да предоставя разнообразни възможности за плащане на избраните продукти, улеснявайки както купувачите, така и продавачите – малки и средни предприятия, местни занаятчии и фермери, отбелязва публикуваната обява.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Откриха логистичен център и павилион за електронна търговия с Китай
 
Има решение за проблемите с работната ръка
17.01.2019 | 3838 прочитания
Има решение за проблемите с работната ръка
Квалифицираните кадри са шансът на българските земеделци да бъдат успешни и устойчиви в бизнеса си, благодарение на NIK Academy

Кое ще е най-значимо за фермерите през 2019 г.?

news