Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам
x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Фермер от Швейцария учи български животновъди да правят алпийски сирена

На 19 юли продуктите ще бъдат представени на базар пред агроведомството

Фермер от Швейцария учи български животновъди да правят алпийски сирена
Автор: Фермер.БГ
Швейцарският фермер Йоаким Аншо ще учи български земеделци да правят алпийско сирене.
 
 
Във фермата „Под Балкана“ на семейство Кулови в село Васил Левски, Карловско, Йоаким ще направи демонстрация как се прави меко сирене от козе мляко и полутвърдо сирене от биволско мляко. В четвъртък и петък, във ферма „Благовец“, Монтанско пред фермери от Северозападна България, швейцарският фермер ще представи технология за меко и твърдо швейцарско сирене, като този път ще бъде използвано овче мляко.
 
Обучението се организира в рамките на българо-швейцарския проект „За Балкана и хората“.
 
Мекото сирене, направено във ферма „Под Балкана“, Йоаким ще представи в  сряда, 19 юли, на четвъртото издание на Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ пред Министерството на земеделието, храните и горите. 
 
 
Йоаким Аншо работи в семейната био ферма Льо Сапале в живописното селце Росиниер, разположено в регионалния природен парк Грюер-Пеи дън о. Фермата се управлява от него, баща му и двамата му братя. От осем години  работи в стопанството, като отговаря за преработката на млякото и ръководи петима от общо шестте работници във фермата.
 
Семейството отглежда 1000 овце от френската порода Лакон. Имат 80 хектара, откъдето добиват само сено и повече от 500 хектара пасища в планината на 1500-1700 метра надморска височина за лятна паша. Отглеждат и 50 млечни кози, както и 80 прасета. Преработват годишно 180 000 литра овче мляко и 170 000 литра краве мляко. 
 
В момента семейната ферма на Йоаким произвежда 30 различни млечни продукта: краве кисело мляко; кисело мляко овче; сирене овче прясно, меко сирене: козе, краве, овче; козе и краве синьо сирене; полутвърдо сирене от краве, козе, и овче мляко, твърдо сирене от овче мляко, масло; кисели млека с плодове и други.

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Свързани новини
Медени изкушения очакват всички посетители на седмичния агрофестивал
 

Нужно ли е животните под селекционен контрол да подлежат на ДНК контрол?

news