Калина Илиева е разпратила над 400 доносни сигнала до ОЛАФ във връзка с български проекти по програма САПАРД. Информациите са изпращани многократно и ежедневно от държавната чиновничка и са касаели подготовката и изълнението на проекти по САПАРД. Включително е събирана информация за лицата, управляващи фирмите-бенефициенти.  Буди любопитство  въпросът, кога Илиева е  успявала да си върши съществената работа във фонда и това не е ли било забелязано от шефа й тогава - Константин Паликарски.

 

По информация  на Фермер.БГ, подобни сигнали са изпращани и за ПРСР 2007-2013 г., най-вече касаещи бенефициенти по мярка 121.

 

Фермер.БГ изпраща запитване до Европейския орган за борба с измамите ОЛАФ, колко точно сигнала им е  изпратила Калина Илиева, за кои конкретни случай, списък на бенефициентите и колко проекта по ПРСР е възпрепятствала Калина Илиева да бъдат финансирани.

Това си действие Калина Илиева е правила още като обикновена чиновничка във фонда, преди да го оглави. Вижда се, че думите на министър Мирослав Найденов "има референции от ОЛАФ" не са казани никак случайно. Чрез компроматите срещу български предприятия, Илиева е спечелила доверието на европейския орган за борба с измамите.