x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Фермер.БГ и АБС започват социален експеримент - Мисия Млад фермер

Фермер.БГ и Асоциация на българските села (АБС) стартират социален експеримент - "Мисия Млад фермер", който има за цел да покаже дали е възможно един млад фермер с малко декари земя да създаде ефективно стопанство на село

Фермер.БГ и АБС започват социален експеримент - Мисия Млад фермер
Автор: Фермер.БГ
снимка: © АБС

Фермер.БГ и Асоциация на българските села (АБС) стартират социален експеримент - "Мисия Млад фермер", който има за цел да покаже дали е възможно един млад фермер с малко декари земя да създаде ефективно стопанство на село.


За целата на експеримента, който ще се излъчва в серия от епизоди във видео - риалити формат, ще бъде показан целия процес от почистването на изоставена къща, стопански постройки и необработвана няколко години земя, до обработване на почвата и сеитба на различни култури. Експериментът ще се осъществи първоначлано на площ от 2+4 декара земя, с опционално последващо обработване на 35 дка. изоставена земя.

По време на риалити формата ще бъдат показани максимален брой аспекти на живота на село, както и ще бъдат посетени съответните админстративни служби в областта на земеделието, които ще бъдат тествани дали оказват съдействие на потенциалните млади фермери.

Излъчването на първите епизоди от "Мисия Млад фермер" ще стартира в края на тази седмица. Реализацията на формата ще се състои в ловешкото село Каленик, което е с население около 200 души и спада към категорията "западащи села".

 

ОФИЦИАЛНА ФЕЙСБУК СТРАНИЦА НА МИСИЯ МЛАД ФЕРМЕР:  https://www.facebook.com/misiamladfermer

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Борислав Борисов, АБС: Все повече млади хора искат да живеят на село!
 

Ефективна ли е политиката за биопроизводство в България?

news