Според отлично осведомен източник на Фермер.БГ от Брюксел, Европейската комисия води свое разследване във връзка с пукотевицата, която се чу от България покрай земеделските скандали. Това, което интересува европейските чиновници обаче е свързано с парите, които са изплатени на одобрени проекти. Гледат се и становищата, с които е отказано финансиране на определени бенефициенти.

Паралелно екип събира документация свързана с обществените поръчки на фонда, необходима за започващия одит.  Съвсем скоро се очаква Комисията официално да обяви процедурата, че започва одит в разплащателната агенция и да прегледа под лупа всички документи, разписвани от началниците в ДФЗ, връщайки се две години назад.

В същия момент МЗХ прави проверка на дипломите на своите чиновници, най-вече началници, за да не се стигне до нови скандали. В общественото пространство слуховете около работата на Калина Илиева не спират да се множат и последните казват, че освен писане на доноси е съдействала определени проекти да се финансират от националния бюджет, водейки ги като субсидирани от САПАРД.


Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!