x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

ЕС променя правилата за транспортиране на животни

Предложението бе прието от ЕП с 411 гласа „за“, 43 – „против“ и 110 въздържали се

ЕС променя правилата за транспортиране на животни
Автор: Фермер.БГ
Източник на снимката: pixabay.com

Европейският съюз (ЕС) има намерение да промени правилата за транспортиране на добитък, като наедно с това ще бъдат взети строги мерки по отношение на държавите-членки на ЕС, които не приемат новите правила, насочени към подобряване на благосъстоянието на животните, съобщава изданието Meatinfo.

България изнесе храни и живи животни за над 5,4 млрд. лева

Всички участници в процеса на транспортиране на добитък са длъжни да изпълняват своите отговорности, независимо дали са фермери, търговци на животни, ветеринари или транспортни компании. Сега дадохме ясно да се разбере от Еврокомисията и страните членки на ЕС, че те трябва да следят спазването на действащите правила и да прилагат нови инструменти и нови технологии, за да сведат до минимум времето за транспортиране на живи животни, отбеляза Жорн Дорман, член на Европарламента (ЕП). Неговото предложение бе прието от ЕП с 411 гласа „за“, 43 – „против“ и 110 въздържали се.

Комисията на ЕС ще налага глоби на държавите, които не са в състояние да прилагат правилата, отнасящи се до транспортирането на живи животни.

Евродепутатите призоваха още да се използват съвременни технологии с цел подобряване на спазването на настоящите правила, включително система за геолокация с цел проследяване на местоположението на животните и продължителността на пътуването. Системата трябва да осигурява обратна връзка в режим реално време между изходната и крайната точка.

Депутатите искат още да се осигури добра вентилация и контрол на температурата по време на транспортирането на животните, да бъдат осигурени вода и фураж.


 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
АЧС: Китай вдигна забраната за превоз на свине
 
ДФЗ приключи оценката на 175 проекта по мярка 4.2
18.03.2019 | 4093 прочитания
ДФЗ приключи оценката на 175 проекта по мярка 4.2
Подпомагат се проекти за подобряване на цялостната дейност на предприятията

Имате ли затруднения при подаването на заявления за Кампания 2019 за директните плащания?

news