x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Експерти споделят опит за безопасността на храните и фуражите

Семинарът ще се проведе в Пловдив

Експерти споделят опит за безопасността на храните и фуражите
Автор: Фермер.БГ
Десетото юбилейно издание на утвърдилия се обучителен семинар на тема “Осигуряване на качеството и безопасността на храни, напитки и фуражи“ ще се проведе от 19 до 22 юни 2018 г. в Империал Пловдив Хотел и СПА.
 
 
Семинарът е съвместна инициатива на Центъра за обучение по качество и безопасност на храните, катедра Биотехнология на Университета по хранителни технологии, Българската агенция по безопасност на храните и Центъра за оценка на риска по хранителната верига, МЗХГ. 
 
Програмата на четири дневния курс обхваща теми, които дават теоретични познания за най-често срещаните видове патогенни микроорганизми в храните и хигиенните индикатори, за модерните бързи методи за микробиологичен контрол и подходите за тяхното валидиране, както и за изискванията на Българската агенция по безопасност на храните към обектите от хранителната верига. 
 
Проф. Ангел Ангелов от УХТ, който е сред организаторите на събитието, коментира: 
 
“Високият интерес към предишните издания на семинара ни показа, че сме избрали  теми, които вълнуват широк кръг специалисти от хранителната и биотехнологичната промишленост. Безопасността на храните и грижата за потребителите е водеща политика при производството, за което се изискват добре подготвени и квалифицирани кадри. В същото време тази област търпи постоянно развитие и е от ключово значение българските производители и контролните органи постоянно да следят напредъка в науката и нейното практическо приложение”.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
БАБХ обнови регистрите на фирмите за фуражи
 
10 години Еуралис Семена в България
14.01.2019 | 973 прочитания
10 години Еуралис Семена в България
Всяка година компанията надгражда портфолиото си с все по-високодобивни и по-качествени семена
news