x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Експерт: Великобритания трябва да прибегне към парниково земеделие

Това е мнението на Сю Хайман от Shadow Defra

Експерт: Великобритания трябва да прибегне към парниково земеделие
Автор: Фермер.БГ
Британската градинарска индустрия трябва да вземе пример от холандския опит и да внедри по-интензивно парниково земеделие след Брекзит. Това смята Сю Хайман от Shadow Defra, пише www.agroxxi.ru.
 
 
По думите й дори към настоящия момент правителството да засилва опазването на околната среда, е необходимо да се запази и производителността на сектора на парниковите култури.
 
„Производителността на парникови култури е намаляла през последните 40 години. Великобритания произвежда само 60% от това, което консумира като храна. Според мен трябва да се увеличи производителността, без това да е за сметка на околната среда. Ако отидете в магазина, ще видите, че всички салати се доставят от Испания. Няма причина да не можем да финансираме развитието на парниковата продукция в Обединеното кралство“, обясни Хайман.
 
Тя обобщи, че Холандия в момента е един истински селскостопански гигант. Някои парникови комплекси в страната заемат 175 дка и могат да послужат като ръководство как трябва да изглежда бъдещото селско стопанство на Великобритания.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Обединеното кралство преди и след Брекзит
 

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news