Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

ЕК търси решение за проблемите с опрашването

Допитването е активно до 5 април 2018 г.

ЕК търси решение за проблемите с опрашването
Автор: Фермер.БГ

Европейската комисия (ЕК) пусна обществено допитване, под формата на анкета, относно инициативата си за упадъка на опрашителите. Целта на инициативата е да се справи с този проблем, като увеличи ефективността на политиките на ЕС за опрашителите и повиши вниманието към проблема. 

 
 
Приблизително 5 милиарда евро годишно в селскостопанско производство в ЕС отиват директно за опрашителите, сочат данни на ЕК.
 
Еврокомисарят по въпросите на околната среда, морското дело и рибарство Карменьо Вела заяви коментира, че сега е моментът да действаме и ако не го направим, бъдещите ни поколения ще платят много тежка цена.
 
Комисарят по земеделието и развитието на селските райони Фил Хоган също взе отношение по темата.
 
"Опрашителите са твърде важни за нашата общност - за храната ни и земеделието, както и за живота на планетата. Не можем да си позволим да продължим така и да ги губим".
 
Средносрочният преглед на стратегията за 2020 г. в областта на биологичното разнообразие показа, че опрашването може значително да намалее. Почти 1 от 10 вида пчели и пеперуди е изправен пред изчезване, според Европейския червен списък.
 
За да се справи с този спад, ЕК се стреми да разработи европейска инициатива за опрашителите и призовава учени, земеделски стопани и предприятия, екологични организации, публични органи и граждани да допринесат, като попълнят въпросника. Допитването е активно до 5 април 2018 г. 
 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Има връзка между неоникотиноидите и земните пчели майки
 
По-малко документи при наем и замяна на земи
17.07.2018 | 14805 прочитания
По-малко документи при наем и замяна на земи
Предстои промяна на Правилника за прилагане на Закона за опазване на земеделските земи

Ще кандидатствате ли с проект по мярка 9 от ПРСР?

news