x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

ЕК търси мнението на фермерите по Европейския план за протеиновите култури

В Европарламента ще обсъждат механизми за поощряване на отглеждането на богати на протеин растения

ЕК търси мнението на фермерите по Европейския план за протеиновите култури
Автор: Фермер.БГ
Европейската комисия (ЕК) призова земеделските стопани да участват в нейно проучване за ситуацията с протеиновите култури в ЕС, което ще помогне за подготовката на „Европейски план за протеините“.
 
 
Документът с това наименование ще бъде публикуван до края на тази година. Проучването на заинтересованите страни е първата стъпка към публикуването на "Европейски план за протеините", който ще направи оценка от различни гледни точки на сегашната ситуация с  растителните протеини, произведени в ЕС“, се казва в съобщението от ЕК.
 
За да разработи Плана за протеините, като използва информация от фермерите от цяла Европа,  отделът по земеделие и развитие на селските райони на ЕК насочва проучването си към всички заинтересовани страни и експерти.
 
 
Сред тях са селскостопанските производители, консултантите в земеделието, работещите в различни пазарни сегменти - фуражи, храни, енергия, както и в управлението на веригата за доставки, изследвания и други.
 
Проучването също има за цел да установи кои са ключовите предизвикателства и възможности, които ще се появят с по-голямото производство и с използването на повече растителни протеини с произход от ЕС.
 
Заинтересованите могат да споделят своето мнение, като попълнят въпросника. Крайният срок за участие е 23 март 2018 г.
 
 
Бъдещият "Европейски план за протеините" ще се обсъжда през тази седмица и от Комисията по земеделие и развитие на селските райони на Европейския парламент. На заседанието на 21 и 22 февруари в Брюксел ще бъде разгледан за механизмите, чрез които може да се поощрява в бъдеще производството на богати на протеин растения и бобови култури в рамките на европейския селскостопански сектор.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Новите постижения на науката на Агра в Пловдив
 

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news