x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

ЕК ще предложи мерки срещу лошите практики за доставки на храни

Европейските министри на земеделието ще обсъдят на заседание в Люксембург и темата за загубите на храни

ЕК ще предложи мерки срещу лошите практики за доставки на храни
Автор: Фермер.БГ
Министерският съвет прие днес позицията на България за заседанието на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, което ще се проведе на 16 април в Люксембург.
 
 
По време на заседанието Европейската комисия ще представи своето предложение за директива относно нелоялните търговски практики във веригата за доставки на храни.
 
Очаква се Председателството и Комисията да представят на срещата информация за постигнатия напредък по темата за загубите на храни и управлението на хранителните отпадъци. Земеделските министрите ще имат възможността да обсъдят проблема. 
 
Правителството одобри днес и позицията на България за предстоящото на 12 април в Люксембург заседание на Съвета по общи въпроси, формат „Кохезионна политика“. Негов председател ще бъде вицепремиерът Томислав Дончев.
 
По информация от правителствената пресслужба, това заседание е последният официален формат, в който държавите членки ще имат възможност да споделят своите виждания за бъдещето на Кохезионната политика в следващия програмен период, преди Европейската комисия да е представила първото си предложение за Многогодишната финансова рамка на ЕС след 2020 г.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Индустриалното производство ще отстъпи пред фермерската мрежа
 

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news