x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

ЕК ще компенсира напълно фермери с щети, причинени от защитени животни

Инвестициите на земеделците за превенция ще бъдат изцяло възстановени

ЕК ще компенсира напълно фермери с щети, причинени от защитени животни
Автор: Фермер.БГ
© ag-press.eu
Европейската комисия (ЕК) реши да даде на фермерите възможност да възстановяват напълно инвестициите, които са направили, за да предотвратят щети, причинени от защитени животни, като вълци, например. Това реши днес Комисията.
 
 
Инвестиции като изграждането на електрически огради или придобиване на охранителни кучета, ще бъдат напълно възстановявани на фермерите.
 
Днешното решение има за цел да увеличи подкрепата за земеделските стопани в районите, обитавани от големи месоядни животни.
 
Успехът на политиката на ЕС в областта на опазването на природата зависи отчасти от ефективното управление на конфликтите, свързани с опазването на защитените животни. Подкрепата може да бъде предоставена от фондовете на ЕС, по-специално от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и от национални фондове, чрез държавна помощ.
 
Правилата за държавна помощ, приложими за обезщетение за вреди, причинени от защитени животни са определени в насоките на Европейския съюз
 
Досега само 80% от инвестициите могат да бъдат възстановени чрез държавна помощ. Днешното решение изменя насоките, за да доведе този процент до 100%. На държавите членки също ще бъде разрешено да възстановят 100% от така наречените непреки разходи, като ветеринарни разходи, произтичащи от лечението на ранени животни и разходи за труд, свързани с търсенето на изчезнали животни след нападение от защитено животно.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Вълци убиха кози на фермер от Ардинско
 
Животновъди от Болярово съдят БАБХ след чумата
 

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news