Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

ЕК одобри стратегията ни за оперативни програми за плодове и зеленчуци

Тя ще бъде валидна до 2021 г.

ЕК одобри стратегията ни за оперативни програми за плодове и зеленчуци
Автор: Фермер.БГ
Както Фермер.БГ писа преди броени дни, главна дирекция „Земеделие и развитие на селските райони“ на Европейската комисия одобри националната ни стратегия за устойчиви оперативни програми за пазара на плодове и зеленчуци за периода 2017 – 2021 година, заедно с включената в нея Национална рамка за екологични дейности, съобщават от Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ).
 
 
Съгласно чл. 36, параграф 1, ал.1 от Регламент (ЕС) № 1308/2013, държавите членки са длъжни да изготвят Национална стратегия за устойчиви оперативни програми за пазара на плодове и зеленчуци, както и Национална рамка за екологични дейности. Стратегията включва: анализ и потенциала за развитие на организациите на производители на плодове и зеленчуци; обосновка на избраните приоритети; цели на оперативните програми, инструменти и показатели за постигнатите резултати; оценка на оперативните програми; задължения за отчитане на организациите на производители. 
 
Националната рамка определя неизчерпателен списък с екологични дейности, които се включват в оперативните програми и условията за тяхното прилагане. 
 
 
Двата документа бяха утвърдени на 27 ноември 2017 г. от министъра на земеделието, храните и горите. Националната стратегия предоставя възможност на признатите организации на производители на плодове и зеленчуци да получат финансова помощ от Европейския съюз и от националния бюджет за изпълнение на одобрени оперативни програми. 
 
Подадените през 2017 г. оперативни програми ще бъдат оценявани по реда, определен в новата стратегия. 

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
ЕК одобри националната ни рамка за екологични дейности до 2021 г.
 

Ще кандидатствате ли с проект по мярка 9 от ПРСР?

news